Google’dan sevilen uygulaması hakkında şok karar, her yerden kaldırdılar

Google Wallet, eski Android ve Wear OS sürümlerine desteği sonlandırıyor. Yakında bazı kullanıcılar uygulamayı kullanamayabilir. Teknoloji devi, Wallet uygulamasının gereksinimlerini Android 9 veya daha üstü sürümler için akıllı telefonlar ve Wear OS 2.0 veya daha üstü sürümler için akıllı saatler olacak şekilde güncelledi. Bu değişikliğin ana nedeni güvenlik ve yeni özelliklerin sağlanması olarak belirtiliyor. Eski işletim sistemi sürümlerine yeni güvenlik güncellemelerinin eklenemeyeceği ifade ediliyor.

Bu güncelleme, Google Wallet‘ın destek sayfasına eklendi. Sayfa, artık Wallet uygulamasının Android 9 veya üstü bir sürüm gerektirdiğini belirtiyor. “Wallet özelliklerini daha güvenli tutmak için cihazınıza güvenlik güncellemeleri göndermemiz gerekiyor. Güvenlik güncellemeleri Android 9.0 ve altı sürümler için mevcut değil.” ifadesi kullanıldı. Aynı gereksinim yükseltmesi Wear OS için de geçerli ve artık Wear OS 2.x uygulamayı çalıştırmak için gerekecek. 9to5Google tarafından yapılan bir haberde bu gereksinimlerin 10 Haziran’dan itibaren geçerli olacağı vurgulandı.

Google Wallet yakında eski Android ve Wear OS sürümlerinde çalışmayacak

Destek sayfasına göre, bu değişikliğin nedeni, Wallet uygulamasının eski Android ve Wear OS sürümlerine güvenlik güncellemeleri sunamaması. Google Wallet 2022’de piyasaya sürüldüğünde Android 5 ve üzeri sürümleri destekliyordu. Geçen yıl bu Android 7’ye yükseltildi ve şimdi yeniden yükseltiliyor. Şirket, Wallet uygulaması için planladığı yeni özelliklerin eski sürümlerle uyumlu olmayacağını belirtti ve yakında yeni özellikler sunmayı planladığını vurguladı.

Google Wallet, Hindistan’da 8 Mayıs’ta piyasaya sürüldü. Ancak diğer pazarlardan farklı olarak, uygulama Google Pay’i tek bir ödeme ve cüzdan uygulaması olarak değiştirmedi. Bunun yerine, Google Wallet şimdi Google Pay ile birlikte çalışıyor ve biniş kartları, sadakat ve hediye kartları, etkinlik biletleri, araba anahtarları ve ulaşım biletlerini saklamak için bir platform olarak hizmet veriyor.

Android üreticisi, Hindistan’da PVR, Inox, Air India, Indigo, Flipkart, MakeMyTrip, EaseMyTrip, Ixigo ve Pine Labs gibi 20’den fazla şirketle iş birliği yaptığını açıkladı. Google ayrıca önümüzdeki aylarda daha fazla şirketle iş birliği yapmayı planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x